Оформлення допомоги при народженні он-лаайн

Нагадаю Вам, що тепер для оформлення призначення допомоги при народженні дитини батьки в будь-який час можуть подати всі документи он-лайн. На сайті Міністерства соціальної політики заповнюються відповідні електронні форми з автоматичною перевіркою введених даних та інтерактивними підказками, саме це робить мінімальним допущення помилки при заповненні.

Головне - це без черги ;)  І все простіше.

Якщо ми подивимось на сайт https://e-services.msp.gov.ua/ побачимо 2 варіанти реєстрації Після реєстрації Вам запропонують  надати таку інформацію: номер свідоцтва про народження дитини, дату народження, дані про батьків (в тому числі ідентифікаційний номер). Заповнена в електронному вигляді заява потрапляє до інспектора за місцем реєстрації заявника, який має доступ до реєстру Мін’юсту, далі заяву -  верифікують (перевірять, підтвердять). На основі поданої заяви, після пройденої верефікації буде сформована справа.

Якщо у заявника є електронний цифровий підпис, то далі все також буде відбувається в електронному режимі. Якщо електронного цифрового підпису немає, заявнику буде  повідомлено про час, коли вона необхідно буде прийти в орган соціального захисту та  підписати всі необхідні документи.

Розгляд документів щодо призначення державної допомоги відбувається протягом десяти днів від дня звернення.

Після цього кошти перерахують на особистий банківський рахунок заявника

Сума яка виплачується за дитину, не залежить від того, яка ця дитина є  у сім’ї, тобто є універсальною, сьогодні це - 42 320 гривень. Будь-яка зміна виплат в більшу чи меншу сторону на 2018 рік - не запланована

Темы: Права дитини в соціальній сфері

2 коментаря

  • Symo4kina 28 вересня 2017, 18:00 1

    Не удаляйте. Добавила в избранное.

  • Maryna 28 вересня 2017, 18:08

    Не буду :)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу