Library of Things

Про тутешні бібліотеки можна багато писати. Вони великі, красиві, проводять різноманітні заходи. Вони зовсім інші ніж бібліотеки мого дитинства.

Постійно забуваю зробити фото, знаю, такі дописи важкувато читати, тому намагатимусь коротко і лише про одну, нову для мене, програму - Бібліотеку Речей.

У бібліотеці можна взяти не лише книжки, двд і т.п., але й речі! Є спеціальний онлайн каталог, можна переглянути і записатися у чергу. Черги інколи довжелезні, ми на дві речі вже четвертий місяць чекаємо. Інколи черг немає, можна прийти і взяти річ з полиці. Як книжку.

Дуже різні речі можна взяти: дитячі ігри, музичні інструменти, караоке, пилесос, швейну машинку, різноманітні датчики (рух, вологість, камера на дротику:) і т.п.), кухонну техніку, мікроскопи, біноклі, палатки, тенти. Всього не злічити! Ми зараз чекаємо на фритюрницю. Учора їздили за дегідратором, планую зробити в'ялені помідорчики :)

Кожна річ видається і здається у великому (або маленькому) міцному пластиковому контейнері, містить інструкію, інколи додаткові буклети. Наприклад до аерфраєра (я не знаю як правильно) додавалися ще 3 книжки з рецептами.

Здавати можна лише у бібліотеку, у якій взяли річ. Загальноприйнятно, що книжку можна здати у будь-яку місцеву бібліотеку (так само як і взяти: оформляєш запит, наступного дня привезуть у зручну локацію). Речі беруться і здаються лише у бібліотеку, у якій вони на обліку. Тому за дегідратором ми вчора їздили у сусіднє місто :) Також не завжди можна продовжити річ. Якщо книжку можна продовжувати кілька разів, то з річчю так навряд чи вийде. Сервіс популярний, якщо чогось довго немає, люди встають в онлайн чергу, система у такому випадку забороняє продовжувати.

Звісно, все безкоштовно! Для нас особисто - чудова нагода скористатися речами, які потрібні лиш зрідка, або потестувати річ перед покупкою.

 

 

Темы: Побут

4 коментарі

  • oollggaa 13 серпня 2019, 22:01 1

    Прикольно, даже не знала что так бывает.

  • Zzrzz 14 серпня 2019, 01:43

    :) рада, що вас зацікавило :)

  • natalya__ 14 серпня 2019, 00:09 1

    Спасибо,интересно, напомнило службу проката, помнится, была у нас такая в былые времена, правда, небесплатно,но вполне доступно, тоже телевизоры, магнитолы, швейные иашинки, даже коляски детские.
    А как,например, оговаривается,если допустим поломка серьезная,при этом ущерб возмещается?

  • Zzrzz 14 серпня 2019, 01:42

    Якщо я винна у поломці,то повинна оплатити ремонт або заміну. Якщо взяла уже поламану річ, то приношу назад, повідомляю, що не працює. Тоді не оплачую.
    На мій погляд, ця взаємодія грунтується на довірі.
    У нас була раз річ, яку ми не могли увімкнути. Тобто натискали все що треба, а вона не працювала. Ми нічого не оплачували. Просто сказали, що не працює, нам подякували і сказали, що подивляться.
    Один раз ми забули покласти одну деталь (мили окремо від іншого). Принесли наступного дня, нам сказали, що оскільки річ ще не забрали, то все добре. А якби хтось вже забрав, ми б платили за невчасне повернення.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу