Допоможіть зібратись в поїздку автобусом

Вирішили з донькою трохи змінити обстановку, перезавантажитись. Хочемо поїхати до Туреччини. Їхати будем автобусом. Як підготуватись до такої довгої подорожі? Дайте порад. Шо взяти з собою в салон щоб було комфортно? Буду вдячна за поради:sun_with_face:

 

Темы: Відпочинок і подорожі

67 комментариев

  • OksanKa 16 мая, 14:53 1

    Обов'язково подушки м'які на шию, плед, капці, зручний одяг

  • 5 комментариев
  • Комментарий удалён

  • TanyaNactya 16 мая, 19:27

    @Antonina777 О, дякую. Буду мати на увазі

  • TanyaNactya 16 мая, 19:41 16

    @TanyaNactya Блін, ну це якось....писати, писати і повидаляти всі повідомлення. Навіщо ?

  • cheesecake 16 мая, 15:09 2

    Часто катаюсь, подобається перевізник LuxBus. Але, звісно, від команди водіїв залежить. В цілому, туалети в авто, кава, чай на великих зупинках, вода в пляшках, подушки, ковдри, інколи дають смаколики до кави. У них можно попросити кип'яток, заварити кашу чи покласти до холодильника їжу.
    Якщо речей небагато, то перший коммент влучний, плед, подушка, капці.
    По їжі- то, що немає різкого запаху:pray: Мені не хочеться їсти та пити в дорозі, лише каву. Ну а дитині, звісно, те що буде. Фрукти, солодощі, йогурт, повноцінний обід, наприклад,- каша з нагетцами, снекі.
    Щось для розваг в дорозі.

  • Chuchasonya 16 мая, 15:32

    Подушка, телефон і зарядка. Напередодні- не спать, аби в автобусі довше спати.
    Остання моя поіздка- 24 години, завдяки телефону промайнула дуже швидко. Плспала- повтикала,поіла і так по кругу) Досить часто зупинялися на заправках, 5-10 хв достатньо для відпочинку.

  • Ta_ta 16 мая, 15:40 4

    Обовʼязково таблетки від захитування.

  • TanyaNactya 16 мая, 16:35

    Дякую, це завжди є в аптечці, ще як донька була мала.

  • sovsemnety 17 мая, 09:22

    @TanyaNactya а які саме таблетки від захитування берете?

  • TanyaNactya 17 мая, 11:03 2

    @sovsemnety Перші були з корабликом і літаком, не пам'ятаю як називалися
    А зараз драміну беру

  • bondar_vv 16 мая, 16:31 3

    Я рідко їзджу...Але як же не приємно, коли поруч їдять щось ароматне... по типу котлет чи ковбаси...
    Своїм дітям беру фрукти, сухофрукти, горіхи, сир з родини пармезанових. Від нудьги читаю книги( але не впевнена, щодо автобуса).

  • 15 комментариев
  • Ta_ta 17 мая, 21:23 4

    @bondar_vv Ви не встигнете нормально нагодувати дитину на заправці. Бо там велика черга що в туалет (а піде вона обовʼязково), що на касу. Тому вам банально не вистачить часу. Звісно, можна запхатися не жуючи чим попало на заправці. А можна взяти домашнє і спокійно поїсти в дорозі. Отруєння на заправках досить розповсюджене явище. Це з власного великого досвіду поїздок по кілька діб.

  • Ta_ta 17 мая, 21:24 1

    @TanyaNactya Візьміть трохи доларів або євро і купіть щось невеличке на заправці. Решту вам дадуть монетами. Вам їх вистачить на туалети.

  • TanyaNactya 18 мая, 08:32

    @Ta_ta Дякую, :tulip:

  • TanyaNactya 16 мая, 16:37

    Ще таке питання. За кордон їду вперше. Що можна з собою в салон взяти з їжі?печиво в пачці на всяк випадок, можна?

  • 7 комментариев
  • Chuchasonya 17 мая, 14:23 2

    @TanyaNactya Коньяк візьміть, ви ідете комфортабельним автобусом з кондиціонером. Пєте не одеколон) ніхто ж не бере відро, а так, для гарного настрою і сну- просто супер. Спробуйте- не пожалієте. Ми з кумою ще років 30 назад почали практикувати коньяк в дорозі. Ще берем каву з вершками, холодну- то прямо супер. На стоянках- гарячу каву, а в дорозхі- холодну. Ніякого перегару немає, навіть не думайте про те, та і варені люди в автобусах вже давно не іздять)))

  • optsale 17 мая, 15:11 5

    @Chuchasonya Не зрозуміла, до чого тут ікарус.
    Наш кордон , по крайній мірі, той що тут поряд проходять довго. Буває і 7 годин стоїш. Якщо румунський швидше, ок, але це задоволення на любителя. Я би не поїхала в таку дорогу з дитиною на автобусі .
    Українці ще сало з цибулею практикують. Теж норм, тільки тим, хто їсть,а не тим хто поряд.

  • Nothing 19 мая, 17:49 6

    @optsale Я з жахом згадую наших декілька поїздок з Києва до Варшави комфортабельним бусом( на 8 пасажирів). Не рятував ні кондиціонер, ні розкладні спальні крісла,ні швидкий доїзд і без черги проходження кордонну.Я і діти задовбалися за не повні 12 годин їзди так,що варені приїхали до аеропорту Варшави.
    Більше ніяких автобусів. Лише потяг,а далі самольот.
    Бо ніякої Туреччини не захочеться після 4 діб тряски в автобусі. А ще ж дорога назад

  • Liliya35 16 мая, 16:45 3

    На телефон/планшет загрузите что будете смотреть/читать - интернет периодически не тянет.
    Любая удобная переобувачка не сдавливающая ногу.
    Что-то мелкое грызть.
    Лучше плед. Кофту на плечи натянул - жопа/ноги замёрзли)
    Дочке брала небольшие игры (типа уно, дабл, карты) - в какой-то момент дети с автобуса перезнакомятся и могут играть.
    На заправках расчёт картой - курс валют и цены разные, но принимают.
    Зарядное, повербанк.
    И терпение)

  • 7 комментариев
  • Mariia_k 16 мая, 20:46

    @TanyaNactya Ви ж через кордон ЄС будете їхати? почитайте, що заборонено.
    Бо не знаю, як з Румунією, а з Польшою починалося - ой, а що це фрукти у вас, а що це те, а що це се.
    Всі речі виклали, передивилися. М'ясо, молочку, фрукти більше кіло ніззя.

  • TanyaNactya 17 мая, 00:32

    @Mariia_k Так, через Румунію. Ох, ті поляки

  • Комментарий удалён

  • natajnna 16 мая, 16:49 7

    Документи. Телефон. Гроші. (Ніяких грошей не ховати в багажі . Недавно була свідком, як випадково, попутали валізи. Добре, що всі оказалися порядними і обмінялися без проблем. А раніше в іншої жінки валізу, так і не знайшли.)
    Я теж беру плед. Флісовий, легенький, маленький. Навіть, якщо жарко, кладу під поперек. Подушка дорожня з юску, але не та, що одягається, то моя любов.
    Зараз купила спеціально під поперек, підгледіла в іншої жінки, але ще не користувалася .
    Вода. Воду беру в маленькій тарі, але декілька штук, тоді вона в сумці на підлозі не так швидко нагрівається. Потім до купляю.
    Їжу потрібно брати, щоб не було запаху, бо потім дихати нічим. Брати краще маленькі/індивідуальні упаковки/порції. Бо якщо великі упаковки за раз не зїдається, потім розсипається псується. (Бачила, як велику упаковку сосисок з вареними яйцями діставали. Зараз не з'їли, а потім є доступ повітря. Це була не я. :smile:). Якщо буде їжа , яка псується і жарко, то беру малесеньку сумку холодильник і маленькі акумулятори холоду. Беру невеликий термос з домашнім холодним/гарячим фруктовим чаєм.
    Банани дуже швидко псуються. Беру яблука, мандаринку .
    Дізнатися, чи буде кип'яток в автобусі, тоді взяти овсянку в стаканчиках чи суп. Тут дівчата показували, який смачний. Можна пошукати, що рекомендували.
    Можна взяти пов'язку для очей для сну, беруші.
    Вологий туалетний папір. Не вказаний вік доньки. Якщо довго їхати, то мабуть подумати про паперові накладки для унітазу, якщо донька по іншому не зможе.
    Повербанк, бо бувають автобуси, де дуже мало зарядок і це величезна проблема.
    Подумати про інтернет/зв'язок, якщо буде потрібно зв'язатися з кимось в Україні, після перетину кордону.
    Ще потрібно подумати про декілька монет країн, де будете проїжджати, бо бувають туалети платні, де потрібно кидати монети, щоб зайти. Або платити касиру готівкою. Карти не приймають.
    Знову, залежить від віку доньки, і якщо довго їхати. Термометр (на всякий випадок), якусь таблетку/сироп від температури, від голови, від захитування, від поносу(нехай краще не пригодиться, але всяке буває). Або інші ліки, які необхідні . Бо була свідком, як жінці шукали валідол у всього автобуса. Схвалило сердце. Бо посеред дороги водії не відкривають багаж і не зупиняються, якщо ліки будуть там, а вночі аптеки не працюють.
    Забігаючи наперед напишу. Все це займає не так багато місця. Жіноча маленька сумочка з паспортом грошима, телефоном. Рюкзачок з документами, які великого формату і не влазять в сумку, повербанк, таблетки. І невелика сумка, яка кріпиться на ручку валізи.
    Ще пакетики маленькі для сміття, щоб викинути на найближчій зупинці.
    І не повторюйте моєї помилки!!! Не беріть нічого, що може розтанути, наприклад, шоколад. Бо я взяла плитку чорного до кави, так і " вуха" потім були в шоколаді. Все було в шоколаді. :sweat_smile:
    Вдалої подорожі!!!
    Будемо чекати хвасту і красивих фото!!!

  • 12 комментариев
  • Chuchasonya 17 мая, 14:33

    @natajnna Ніколи не складаю списки) Дуже часто подорожую, тому все на автоматі. Речей не беру, купую все там. Беру лише ліки по повній програмі від усього.

  • natajnna 17 мая, 15:07 5

    @Chuchasonya Тому що ви часто подорожуєте і все на автоматі.
    Ми частіше їздити по Україні, тому варіант, купити на місці не підходить.
    І дитина була меншою, тому потрібно було планувати.
    А я, навіть, була в "предвкушении"(підходить це слово) очікування поїздки. Ходиш , щось приміряєш, щось нюхаєш (гель для душу, туалетна вода і т.д.). Короче, відчувала себе людиною , яка в очікуванні приємних вражень. І воно було так хвилююче. І чим ближче до дати, тим більш емоцій.

  • Ludmila36 19 мая, 19:46 1

    Чудові поради, дякую. Може є якийсь секрет, що зробити, щоб ноги не отікали? Для себе вирішила виходити на кожній зупинці і ходити. Не знаю, чи допоможе. Минулого року, як їздили до Болгарії, ногі так отекли, що не могла зігнути( Скоро знову в дорогу, цього боюся найбільш ((((

  • Комментарий удалён

  • LydMilka 17 мая, 13:17

    #1- документи і гроші, картки) раптом щось забудете - завжди можна докупити, якщо є гроші)
    По їжі в дорогу - беріть те, що довго зберігається і швидко не псується (печиво, горішки, енергетичні батончики і т.п.), або ж у вакуумних упаковках (сир, ковбаса і т.п ). Воду теж беріть, але старайтеся багато не пити в дорозі. Минулим літом я їздила з дитиною в Болгарію автобусом, то по дорозі туди воду нормально так пила і дуже сильно набрякли ноги, декілька днів приходили в норму(. Назад вже коли їхали, то старалася пити по мінімуму і все більш/менш добре було з ногами.
    Під час зупинок автобуса старайтеся виходити (навіть якщо не хочеться) і трішки розминутися, щоб не було застою лімфи.
    Ліки від захитування, діареї, голови завжди тримаю біля себе.
    Візьміть ще декілька щільненьких пакетів і покладіть десь так, щоб дуже швидко можна було дістати (раптом стошнить), не у всіх автобусах їх видають.
    Вам вище дали багато гарних порад.
    Обов'язково ще візьміть з собою гарний настрій) Приємної Вам подорожі і гарного відпочинку!
    Зарядіть павербанк в дорогу, не у всіх автобусах є зарядні пристрої для зарядки телефонів.

  • 1 комментарий
  • LydMilka 17 мая, 15:01 2

    @Antonina777 В цілому так, Ви праві, в повсякденному житті треба пити багато води - 2-3літри... але при умові, що організм до цього звик. А якщо організм не приучений це робити, то раптове "вливання" великої кількості води піде "в запаси", тобто в мякі тканини у вигляді набряків. От у мене був, на жаль, такий "досвід"(
    Я не пишу, щоб не пити зовсім, а пити, але без фанатизму+ ходити, розминатися при кожній такій можливості

  • Комментарий удалён

  • LydMilka 17 мая, 18:12

    @Antonina777 "организм Удерживает жидкость, ему Надо"
    Я ж якраз про це і написала)

  • AnastasyaP 22 мая, 13:43

    Послушаю, також то ба зібратися у подорож

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб